Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/x137host/hristianstvo.net/daniel/cmsimple/cms.php on line 43
Daniel & Vered-Chen Rozen - Виж себе си съвъзкресен с Христа!
 

Виж себе си съвъзкресен с Христа!

Помни Исуса Христа, от Давидовото потомство, Който възкръсна от мъртвите според моето благовестие” (ІІ Тимотей 2:8). Това е ключът, чрез който можем да получим благословенията на Бог. Когато си под напрежение, когато неприятностите и изпитанията те връхлитат, спомни си – Йешуа Месията възкръсна от мъртвите! Спомни си – когато Той възкръсна, ти също възкръсна! Когато Той възлезе от ада и победи врага, ти също излезе от ада и победи врага. Победата е на Христа! Неговата победа е твоята победа, защото ти си в Него! Когато ти е трудно – спомни си това!

Когато дяволът ти казва, че този път няма да получиш отговор на молитвите си, спомни си това. Когато те лъже, че за теб няма изходен път, спомни си, че Исус Месията, Помазаникът, Победоносният завоевател – възкръсна от смъртта и седна от дясно на Бог Отец! Ако има нещо, което сатана мрази най-много от всичко, това е Исус, възкръсващ от мъртвите, отнемайки му властта, излагащ на показ неговото поражение пред всички на Небето и земята.

Това е картината, която трябва да запомниш! Размишлявай върху тази истина, докато тя проникне трайно в паметта ти! Размишлявай върху нея, докато се пропие толкова надълбоко в сърцето ти, че каквото и да ти говори сатана, каквото и да прави, той никога не ще може да я изтрие от там. Това е моментът, когато Бог ще ти даде Своя дар! Така дяволът няма да може да те накара да загубиш наследството си чрез изпитанията и изкушенията.

Винаги помни – ИСУС МЕСИЯТА ВЪЗКРЪСНА ОТ СМЪРТТА!

Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще, като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол. Защото размислете за Този, Който издържа от грешните такова противоречие против Себе Си, та да ви не дотяга и да не ставате малодушни.

Не сте се още съпротивили до кръв в борбата си против греха. И сте забравили увещанието, което ви съветва като синове: „Сине мой, не презирай наказанието на Господа, нито да отслабваш, когато те изобличава Той; Защото Господ наказва този, когото люби, и бие всеки син, когото приема”. Ако търпите наказание, Бог се обхожда с вас като със синове; защото кой е тоя син, когото баща му не наказва? Но ако сте без наказание, на което всички са били определени да участвуват, тогава сте незаконно родени, а не синове.

Освен това, имали сме бащи по плът, които са ни наказвали, и сме ги почитали; не щем ли повече да се покоряваме на Отца на духовете ни и да живеем? Защото те за малко време са ни наказвали, според както им е било угодно, а Той - за наша полза, за да съучаствуваме в Неговата светост. Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него. Затова "укрепете немощните ръце и отслабналите колена", и направете за нозете си прави пътища, за да не се изкълчи куцото, но напротив, да изцелее.” (Евреи 12:1-13).

Bookmark and Share     


 

 
 

 
 
 
 
Daniel & Vered-Chen Rozen