Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/x137host/hristianstvo.net/daniel/cmsimple/cms.php on line 43
Daniel & Vered-Chen Rozen - „Призив към святост”
 

„Призив към святост”

 

Конференция в София с месианския пастор Даниел Розен
Репортаж на Лъчезара Йосифова


Тази конференция разтърси много хора. Тя се проведе на 24 април т.г. в София и бе организирана от християнска църква „Живот” с пастор Илия Панов. П-р Илия, който има записани много дискове с християнска музика,  води и хвалението. Дойдоха вярващи от цялата страна. Бе представена и книгата на п-р Даниел „Призив към святост” от редакторката й Павлина Тачева.

П-р Даниел поздрави присъстващите с мир от Йерусалим и се моли за кратко и на еврейски. Той сподели, че от 26 години живее в столицата на Израел и че в Обещаната земя вече има около 23 хиляди месиански евреи! Нека се молим техният брой да се увеличава и все повече евреи да приемат ИСУС. П-р Даниел изрази любовта на еврейския народ към нашата страна: “Благодаря ви, българи, за тези близо 50 хиляди евреи, които спасихте през Втората световна война – ние ви дължим любов!”

П-р Даниел отправи призив: „Само когато ходим в святост и чистота, можем да влезем в Храма!” В книгата му, която е преди всичко призив за очистване от сексуални грехове, има много практични съвети и молитви за освобождение и изцеление. Оказа се, че е имало желание да бъде преведена на италиански, после и в Азия, но е излязла първо на български. Книгата се приема с интерес и искрено желание за освещение от много вярващи. „Нашите сърца и умове трябва да бъдат драматично променени според Словото, защото живеем в последните времена!” – каза  на конференцията говорителят.

За нашите читатели ще споделим още нещо интересно.  Даниел Розен е роден в Галиция – град, разположен между Полша и Украйна. Произхожда от аристократично еврейско семейство. Неговият дядо е бил равин. Почти всичките му роднини са били убити в концлагера Аушвиц по времето на Холокоста. Преди близо 20 години преживява лична среща с ЙЕШУА ХАМАШИАХ, както евреите наричат ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС. Тази среща променя живота му и служението на п-р Даниел става благословение за много хора от различни етноси, градове и народи. Той е основател на фондация “Живи камъни” – нейно мото е: “Да стоиш с Израел, означава да стоиш с Бога”.

„Никога не съм си и мечтал, че ще пътувам по целия свят като посланик на Сион, носейки любов, изцеление и възстановяване на разбити сърца, окуражавайки църквите да подкрепят Израел в последните времена. Божието Слово ни казва, че е възможно да живеем в мир с всички хора и особено с нашите братя, с които трябва да сме в единство.”

„Ето колко е добро и колко угодно да живеят братя в единодушие! Угодно е като онова скъпоценно миро на главата, което слизаше по брадата, Аароновата брада, което слизаше по яката на одеждите му, угодно е като ермонската роса, която слиза на сионските хълмове, защото Господ там е заръчал благословението, живота до века” (Псалм 133).

Там, където царува единство в чистата Божия любов, там има и сила, тъй като Бог ще ни благослови и помаже чрез Святия Си Дух. Осъзнах, че братя и сестри са ми тези, които изпълняват волята на Бог, а чужденци са онези, които не приемат Неговите заповеди. Тези, които копнеят за доброто на Неговата земя и народа Му, ще бъдат благословени. Бог е обещал така, още когато Аврам напусна Ур Халдейски и отиде в Ханаан (Израел), според Битие 12:3.

Аз живея в Йерусалим със съпругата си Веред, която е от Филипините и с дъщеря ни Адиел. Нашият брак, който сключихме през 1995 г., е свидетелство, че Бог събира евреи и езичници в едно, за да прогласи Словото Си и силата Си – да спаси всички, които призоват Неговото име. Според Посланието към Ефесяните 2:13-15, нашият Небесен Баща изпрати Исус Месията и чрез Неговата драгоценна кръв  средната стена, която разделяше евреи и езичници, беше разрушена. Целта Му бе да създаде за Себе Си нов човек от двама, носейки Неговия мир. Ние сме братя и сестри, когато вярваме в Исус, нашия Месия.

В Йоан 13:34-35 четем: „Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго. По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си.

Адонай ни води да проповядваме чистата Божия любов на хората Му – както на евреи, така и на араби – и да провъзгласяваме Благата Вест по всички части на Израел и по целия свят, така, както е казал пророкът: „И много народи ще отидат и ще рекат: Дойдете да възлезем на хълма Господен, в дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, и ние ще ходим в пътеките Му, защото от Сион ще излезе поуката, и Словото Господно от Ерусалим.(Михей 4:2).

Май 2010

Bookmark and Share     

 

 
 

 
 
 
 
Daniel & Vered-Chen Rozen